Loader

4K videoproducties

Waarom filmen we in 4K?

Bij Promotime filmen we zo veel als mogelijk in 4K, maar wat houden 4K videoproducties nu juist in?

De 4K resolutie is 4x de resolutie van High Defenition (HD).  Full HD geeft op zich al een prachtig resultaat, zeker online. 4K moet je echt gezien hebben, het is een belevenis als filmliefhebber.

Het grote voordeel waarom wij 4K verkiezen is omdat je door in 4K te filmen heel wat extra mogelijkheden hebt in de montage om de juiste shots te kiezen.  Bij een interview bijvoorbeeld film je zo een ruim en een close-up beeld te samen, en dit haarscherp.  Ons eindproduct is dus een High Defenition video maar we starten van het allerbeste, om zo tot een prachtig resultaat te komen.  Indien u een afgewerkte video in 4K wil is dit uiteraard ook mogelijk.

Met onze externe monitor van Atomos (Showgun Inferno) nemen we op in ProRes 422.  Deze codec geeft ons een beeld met zo goed als geen compressie, dit beeld is werkelijk verbluffend.

Om vlot met 4K te kunnen monteren investeerde promotime in een zeer krachtige pc met een professionele NVIDIA quadro kaart, LG 4K thunderbolt scherm en uiteraard ook extra grote Lacie harde schijven van 10 terrabites.

Komt er ook 8K?  Heel zeker, onze eerste 8K camera is reeds besteld en zal zelfs met 6 lenzen tegelijkertijd in 360° filmen.
We kijken er naar uit!

4K voorbeeld


X